Apparatuur

Goedkope digitale HD camera’s zijn in opmars. De camera’s die ik tot nu toe heb gebruikt zijn de GH2, de  GoPro, de FLIP-video en de camera van de Iphone, in combinatie met een Zoom digitale audiorecorder. Dit geeft een breed en flexibel arsenaal aan filmische mogelijkheden met een redelijk goede kwaliteit, voor een minimale prijs. Filmen met middelen die voor iedereen beschikbaar zijn is één van de essenties van dit filmplan. Deze bijzonder handzame camera’s zullen dienst blijven doen, maar ik wil er wel een professionele digitale camera aan toevoegen, en een extra camera- en geluidsman laten meedraaien bij cruciale momenten, zodat die écht bioscoop-waardig in beeld worden gebracht.

Daarnaast wil ik gebruik maken van cameradrones. Een kleine radiografisch bestuurbare helicopter, uitgerust met GPS, autopilot, en een bestuurbare camera, die kan worden geprogrammeerd om de vleugel van de hond te volgen, terwijl een cameraman op de grond live meekijkt en de shots bepaalt. Ideaal voor “de Vliegende Hond”.

Als de hond gaat vliegen is het mogelijk om de vliegprestaties te volgen via kleine camera’s bevestigd op de deltavleugel, en om commando’s door te geven via een radio verbinding of walkie talkie. Deze camera’s leveren natuurlijk ook prachtig materiaal op voor in de film.