De Film

De Vliegende Hond
Regie: Johannes Hogebrink
Documentaire, 75 min.
Nederlands, Duits, Engels gesproken met ondertitels, Duits gesproken versie beschikbaar.

De Vliegende Hond is een experimentele film over een hond die leert vliegen. Het is een magisch-realistisch avontuur in een gecreëerde schijn-werkelijkheid. Vluchten in het obsessief waarmaken van je dromen.
De kijker zal zich gedurende de film vol ongeloof afvragen of de hond écht moet leren vliegen. Hiertoe wordt gespeeld met het realisme-gehalte. Eigenlijk is het een omgekeerde mockumentary; een fictief ogende film, die echt blijkt te zijn!

Het verhaal

Johannes is een berooide kunstenaar met een droom. Zijn hond “Chayka” heeft hoogtevrees, maar hij wilt hem graag van zijn angsten afhelpen door hem te leren vliegen. Langzaam neemt zijn droomproject zulke absurde proporties aan dat zelfs Chayka hem voor gek verklaart en vertrekt, met desastreuze gevolgen. Deze ‘wake-up call’ voor Johannes weerhoudt hem er echter niet van zijn droom te blijven najagen. Waarom..?

Waar gaat het écht over?

Het waarmaken van dromen inspireert altijd. Maar het gaat ook over de band tussen mens en dier. Het gaat over je overgeven aan de elementen en in het diepe springen. Maar tegen welke prijs, waar ligt de grens..? De film wordt bevolkt door bevlogen pioniers die meer worstelen met met de dagelijkse realiteit, dan met hun onmogelijke plan.