Wie?

Maurice van den Hurk is een ski, zeil en vlieg fanaat, tuin-architect en delta piloot met jarenlange ervaring als instructeur. Maurice is een vrolijke amicabele man, die zich graag ongedwongen en vol overgave stort op zijn passies. Een bijzondere eigenschap die soms wel botst met aandacht voor geliefdes, iets wat ik goed kan herkennen in mezelf…

Frans Icke is Deltavlieg instructeur met decennia lange ervaring en kent de hele community als zijn broekzak. Hij gaf mij les in zuid Frankrijk in 2007 en stond er naast toen ik voor het eerst van een berg af vloog. In 2008 verleende hij zijn assistentie als piloot bij het maken van mijn 2e jaars Filmacademiefilm “De Vliegfilm”. Frans is een echte deltavlieg-veteraan en ‘hardliner’, die alles (beter) weet en nooit compromissen maakt t.o.v. de veiligheid.

De hond: Chayka is een straathond uit Bosnië, vrolijk, speels en intelligent, maar ook rustig van karakter. “Chayka” betekent ‘meeuw’ in het Russisch.  

Beoogde Crew

Job Kraaieveld, Director Of Photography / drone operator. www.Camerajob.nl.

Dennis Kersten, Geluid / drone operator. Dennis en Job ken ik van de filmacademie, naast camera en geluid bekwamen zij zich ook in het vliegen met de DJI INSPIRE drone, een uitermate geschikt team voor De Vliegende Hond dus! www.denniskersten.nl

Dennis Lubbers, regie assistent. Een professionele documentaire/commercial regisseur met een exceptionele visie, een voorliefde voor absurdisme en zelf ook zeer bekwaam cameraman. Dennis website 

Acteurs regie: Martijn de Jong. Martijn’s magie met acteurs heb ik op de filmacademie altijd al bewonderd, en zijn visie en ervaring sluit uitstekend aan bij wat ik voor ogen heb. http://wefilm.nl/directors/martijn-de-jong  

Montage: Annelotte Medema. Zij maakte grote indruk op mij in verscheidene films die ze monteerde. Vooral ‘Soliste’ (2010) maakte ze met een feilloos fingerspitzengefühl voor timing en spanningsopbouw, zonder de emotie uit het oog te verliezen.
http://annemedemafilm.com/ 

Sieger Schotanus, technische assistent. Sieger heeft echt een passie voor fixen. Kapotte aparaten gaan spontaan werken als hij in de buurt komt. Een inventieve alles kunner met een gouden hart, van onschatbare waarde bij ieder project.

Janneke Jacobs, Assistent honden training en production designer. In veel gevallen zal ik een extra vertrouweling van de hond nodig hebben. Janneke heeft ervaring met honden en straalt aan alle kanten vetrouwen uit. Daarnaast is ze opgeleid als production designer, kan goed bouwen met oog voor detail en kan zo ook veel voor de film betekenen.

Stem acteur: Arjan Ederveen. Hij komt samen met regiecoach Pieter Kramer de teksten voor Chayka bedenken, uitwerken en inspreken.